Saturday, 4 June 2011

Aji and General menganas!!!

video
dpt jugak Aji si gagap idaman, nk dekat 3minggu kita kejar ni burung.. senyum sampai telinga la dia... gambar2 pat bawah ni smua General punya kerja


  yg bawah ni si gagap..


Monday, 30 May 2011

lain yg ku tunggu lain yg turun..

  hari ni da plan nk terjah gagap kat spot baru, nak turun pagi, skali aji ada hal la....tgh hari Aji kol kita turun petang, apalagi aku pun siapkan barang2 n tunggu aji amik aku, nari crew awang dgn dunga. Aji tk bwk general sbb jatuh bulu... hai.... kesian kwn aku... kul 2ptg Aji da sampai, kita pun trus gi survey spot baru. da sampai cari laman, pacak dunga. tunggu 5 minit dunga pun buat kerja. bh banyak, tapi tarak layan dunga pun.. servis tukar tangan, turunkn awang pulak.. lepas 10minin, entah dari mana entah ada sekor bh turun terbabas jauh dari awang, awang pun apa lagi.. tekan selang mabok abis, dgn angguk2 skali, bh tekan pat tanah tapi tk dekat, bole tahan ni suara bh, aku tengok bh ni asik sibuk mkn pat tanh pastu terus cabot.. ceh.. tkpe tempat byk bh lain kali datang lagi, kita pun pack up trus pergi tempat si gagap..
  bila sampai suasana sepi je.. tk dengar apa2 pong... Aji survey tempat, ha tu dia.. riuh plak hari ni.. mana datang bh2 ni? aku pakat la dgn Aji turun kan awang, aku turun kan dunga, kita main 2 laman.. tengah pacak racik, dunga da start berbeguk n menekan, kalam kabut aku dibuatnya.. bh lambong atas kepala. Aji da siap, aku siap trus duduk jauh.. awang n dunga trus buat kerja. sekor bh turun mengadap dunga, angguk trus.. tapi tk gagap, ni bkan dia ni... entah dari mana plak gagap turun sbelah bh tadi, alamak dua2 angguk mengadap dunga.. macam rabak je dunga kena bantai ni.. bh tadi sepak si gagap, gagap trus lari atas pokok.. bh trus terkam si dunga, pelepak! pelepuk! ada org jln plak!!! bh terbang atas pokok, ishk!! teruk jugak dunga kena ni, aku ingat nk simpan si dunga, skali dia bangun balik, panggil lagi...
  kali ni bh turun pat awang, da beri salam, bukak la bunga2.. mula adegan yg tk ingin kita lihat, tu da video pat bawah tu
video
kesian awang, rabak tu dia kena.. ni tkle jadi!!! aku halau, bh pegi pat dunga, ni tk sempat record sbb darah gemuruh datang, hehehe... bh tk beri salam, trus bukak silat.. dunga pun on!!! tgh sibuk dua ekor tu sparing, bh terkena racik! mula aku berdebate dgn Aji.. Da kena!! Aji kata belum!! Aku kat da kena!! Aji kata belum!! sampai nampak bh tersungkoh, aku terus pegi tangkap...



hehehe.. alhamdulillah.. kira ok ar ni... next time return lagi kejar gagap plak..  

Thursday, 26 May 2011

yg ni si General

video
video
lagak betul2 macam general... eksyen betui!! tkle angz!!! pat tanah tu pun dia jugak, ni burung hardcore beb.. buat aku geram je... AJI KALAU TK NK NI BURUNG, AKU NK!!!!!!

ni si ubi

video

tengok ar... baik kn, kwn aku aji yg punya skrng, baik ar AJI!!!!!

Monday, 23 May 2011

memperkenalkan

si Ubi... kesian dia... baru recover kena sambar helang, skarang dlm jagaan intensive utk naikkan form pat tanah, dalam jagaan member. sekarang makin jadi2 dia pat layang..... buat aku geram je




si Tua, gagap, selang angguk, i miss u!!!! tahun ni masuk 5 tahun dlm jagaan aku. burung ni pakcik aku kasi, the start of the begining.. pakcik aku jaga da 4 tahun, skrng si tua pada kawan aku...


ceh!! gambar tk clear pulak!!! ni Awang the destroyer... seladang gantung, burung tembaga.. dah bunuh 2 ekor!!! hahaha... burung baru ler...




masa snap gambar burung tk tahu diam la, asik sibuk train burung turun tanah. sampai lupa nak train posing gambar. ni Dunga, dekni special ada ekor putih. alhamdulillah rajin bunyi pat tanah.. tapi pat rumah kurang bunyi pulak


berkenan betul la dgn sangkar labu ni.... ni bukan aku punya, gambar ni aku amik pat salah satu blog, maaf ya saudara, saya amik gambar ni tanpa izin...